Αγχώδεις Διαταραχές

Στις αγχώδεις διαταραχές υπάρχει μια έκδηλη ανησυχία, μια ταραχή και συνήθως μια αδιευκρίνιστη κινητικότητα, που υποκινείται από το άγχος. Στις αγχώδεις διαταραχές κυριαρχεί ο φόβος και η αρνητική σκέψη.

Ως αγχώδεις διαταραχές ορίζονται συνήθως οι ασθένειες, που έχουν έντονα τα σημεία του άγχους για αδιευκρίνιστο λόγο ή αιτία. Εμπεριέχουν ιδιαίτερη ένταση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εμφανίζονται φοβίες (αγοραφοβία, υψοφοβία, κλειστοφοβία κ.λ.π.) για συγκεκριμένα ή γενικά πράγματα και καταστάσεις, που στο παρελθόν ίσως να μην υπήρχαν.

Στις αγχώδεις διαταραχές υπάρχει μια έκδηλη ανησυχία, μια ταραχή και συνήθως μια αδιευκρίνιστη κινητικότητα, που υποκινείται από το άγχος. Η σημαντικότερη των αγχωδών διαταραχών είναι οι κρίσεις πανικού. Οι κρίσεις πανικού παρουσιάζουν όλα τα παραπάνω συμπτώματα την ίδια χρονική στιγμή. Δηλαδή, εμφανίζονται ταυτόχρονα, ένταση, φόβος και ανησυχία μαζί με ένα αίσθημα δύσπνοιας, πίεσης και έκπτωσης της αναπνευστικής λειτουργίας.
Στις αγχώδεις διαταραχές κυριαρχεί ο φόβος και η αρνητική σκέψη. Τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι εμφανίζουν συμπτώματα όπως  αδυναμία συγκέντρωσης στην εργασία τους, δημιουργία άσχημων/καταστροφικών εικόνων και επαναφορά στο μυαλό τους άσχημων τραυματικών εμπειριών.

Η έγκαιρη διάγνωση αποτελεί σημαντικό παράγοντα διευκρίνισης των πιεστικών καταστάσεων και εντοπισμό του προβλήματος ενώ παράλληλα καθορίζει την αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητα των θεραπευτικών παρεμβάσεων, με τις θεραπευτικές συνεδρίες στα εξωτερικά ιατρεία.

Union Dental
Διεύθυνση
Αγίου Σύλλα 7
151 27, Μελίσσια
Greece
Επικοινωνία
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
+30 - 210 613.1802
Ώρες Επισκεπτηρίου
  • ΠΡΩΙ
    10:00-12:00
    Τετ. Παρ. Σαβ. Κυρ.
  • ΑΠΟΓ.
    18:00 – 19:30
    Δευτ. – Κυρ.
© Kliniki Lyrakou SA. All rights reserved.
| Web Design & Development: DARNEL ad.
© Kliniki Lyrakou SA. All rights reserved.
| Web Design & Development: DARNEL ad.