Κατάθλιψη & rTMS

Η νόσος έχει χρόνια πορεία και χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση καταθλιπτικών επεισοδίων παρά την χρησιμοποιούμενη φαρμακευτική αγωγή.

Μία περίπτωση κατάθλιψης που αντιμετωπίσθηκε επιτυχώς με θεραπεία Επαναληπτικού Διακρανιακού Μαγνητικού Ερεθισμού (rTMS)

Ο Γ.Μ. 42 ετών νοσεί από κατάθλιψη. Η νόσος έχει χρόνια πορεία  και χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση καταθλιπτικών επεισοδίων παρά την χρησιμοποιούμενη φαρμακευτική αγωγή. Στην διάρκεια των επεισοδίων ο ασθενής παρουσιάζει άγχος, καταθλιπτική διάθεση, διαταραγμένο ύπνο και μειωμένη όρεξη για φαγητό μεζί με κόπωση και δυσκολία να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της καθημερινότητας. Η μακροχρόνια χρήση των φαρμακευτικών σκευασμάτων (αγχολυτικά, αντικαταθλιπτικά, σταθεροποιητικά της διάθεσης) δεν έχει οδηγήσει σε ουσιαστική μείωση των συμπτωμάτων, με αποτέλεσμα η νόσος να θεωρείται ανθεκτική στη φαρμακευτική αγωγή.

Μετά από σύσταση του θεράποντος ιατρού ο ασθενής επισκέφθηκε την κλινική μας (Κλινική Λυράκου) και συγκεκριμένα το τμήμα  Επαναληπτικού Διακρανιακού Μαγνητικού Ερεθισμού (rTMS). Η κατάσταση της υγείας του αξιολογήθηκε από ψυχίατρο στα πλαίσια κλινικής συνέντευξης και χορηγήθηκαν ψυχολογικά τεστ. Ακολούθως αποφασίσθηκε να υποβληθεί σε θεραπεία με rTMS. Συνολικά, ο ασθενής πήρε μέρος σε δεκαπέντε (15) συνεδρίες μέσα σε χρονικό διάστημα είκοσι δύο ημερών. Ο Γ.Μ. παρουσίασε σημαντική μείωση των επιπέδων του άγχους και της καταθλιπτικής διάθεσης, αποτελέσματα τα οποία διατηρήθηκαν και στη συνέχεια, όπως διαπιστώθηκε σε νέα επίσκεψη του ασθενούς στο τμήμα μας. Η παραπάνω κλινική περίπτωση επιβεβαίωσε τα ήδη γνωστά θετικά αποτελέσματα της θεραπείας με rTMS στην ανθεκτική σε φαρμακευτική αγωγή κατάθλιψη.

Συντάκτης

Διονύσιος Ποταμίτης-Κόμης

Ψυχίατρος

“The first dental office
I actually like going to.”

Get in touch to make an appointment today.

Θέλετε να ρωτήσετε ή χρειάζεστε βοήθεια;

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας
για οτιδήποτε χρειαστείτε ή θέλετε να ρωτήσετε.
Union Dental
Διεύθυνση
Αγίου Σύλλα 7
151 27, Μελίσσια
Greece
Επικοινωνία
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30 - 210 613.1802
Ώρες Επισκεπτηρίου
  • ΠΡΩΙ
    10:00-12:00
    Τετ. Παρ. Σαβ. Κυρ.
  • ΑΠΟΓ.
    18:00 – 19:30
    Δευτ. – Κυρ.
© Kliniki Lyrakou SA. All rights reserved.
| Web Design & Development: DARNEL ad.
© Kliniki Lyrakou SA. All rights reserved.
| Web Design & Development: DARNEL ad.