Skip to main content

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Το όραμα της Εταιρίας

Τι είναι η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη;

Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη είναι μια σύγχρονη τάση στη διεθνή επιχειρηματική σκηνή. Στόχος της είναι η οικειοθελής δραστηριοποίηση των επιχειρήσεων, πέρα από τις νομοθετικές επιταγές και το εύλογο επιχειρηματικό κέρδος, σε πρακτικές που προάγουν το συλλογικό συμφέρον. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανέδειξε την ανάγκη για ανάπτυξη της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Το δίκτυο

“Η έννοια, σύμφωνα με την οποία οι εταιρίες ενσωματώνουν σε εθελοντική βάση κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανησυχίες στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και στις επαφές τους με άλλα ενδιαφερόμενα μέρη” (COM, 2001, 366).

Το όραμα της Εταιρίας

Η Κλινική Λυράκου Α.Ε. είναι μία σύγχρονή δομή παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας που τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται δυναμικά.

Με την καθοδήγηση και το όραμα της Προέδρου της κ. Αννίκας Λυράκου η Κλινική Λυράκου εντάσσει στις δραστηριότητές της πρακτικές κοινωνικές δράσεις που έχουν σχέση με όλους όσους επηρεάζονται από την λειτουργίας της. Μια από τις βασικές πεποιθήσεις της Εταιρίας είναι ότι η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της θα έχει τα βέλτιστα αποτελέσματα όταν συντελείται σε ένα ευαισθητοποιημένο κοινωνικό περιβάλλον όσο αναφορά τα ζητήματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος.

Κάτω από αυτό το πρίσμα η Κλινική Λυράκου Α.Ε. με τον συντονισμό της προέδρου της εντάσσει το επιστημονικό προσωπικό της Eταιρίας σε δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης όπως η ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου όσο αναφορά συναισθηματικές και ψυχολογικές δυσκολίες, νευρoλoγικές διαταραχές όπως η άνοια (νόσος Alzheimer) και η αντιμετώπιση της εξάρτησης από ουσίες.

Η Κλινική Λυράκου Α.Ε. ενημερώνει την Κοινότητα

Με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού απέναντι στο συνάνθρωπο και ανταποκρινόμενη στο αίτημα τοπικών κοινωνιών για ενημέρωση η Εταιρία έχει αφιλοκερδώς διοργανώσει, δύο επιστημονικές ημερίδες στην Αθήνα και μία στον νομό Λακωνίας όσο αναφορά τις Διαταραχές της Μνήμης και την Νόσο Alzheimer

Οι ανοϊκές διαταραχές και η νόσος Alzheimer

Εκδήλωση-ενημέρωση σχετικά με τις ανοϊκές διαταραχές και την νόσο Alzheimer φιλοξενία του Εκάλη Club Α.Ε.
Στις 15/2/2011 η Επιστημονική Διεύθυνση της Κλινικής Λυράκου αποτελούμενη από τον Επιστημονικό Διευθυντή Κο Κωνσταντίνο Παπουτσάκη Νευρολόγο-Ψυχίατρο και τον Αναπληρωτή Επιστημονικό Διευθυντή Κο Διονύσιο Ποταμίτη-Κόμη Ψυχίατρο και την Κα Χριστίνα Χελιώτη Κλινική Ψυχολόγο, πραγματοποίησε εκδήλωση-ενημέρωση σχετικά με τις ανοϊκές διαταραχές και την νόσο Alzheimer φιλοξενία του Εκάλη Club Α.Ε. δια της Κας Λίτσας – Γαρυφαλλιάς Κοστόγιαννη και του Διευθυντή του Club Κου Κωνσταντίνου Σωτήρχου. Στο τέλος και εκ μέρους της Κλινικής Λυράκου η Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Κα Αννίκα Λυράκου ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους, που ετίμησαν αυτή την εκδήλωση, καθώς επίσης και τους συντελεστές της εκδήλωσης τόσο από μεριάς της Κλινικής Λυράκου όσο και του Εκάλη Club Α.Ε., που αγκάλιασε και φιλοξένησε ασφαλώς αυτή την εκδήλωση.
Ενημέρωση σχετικά με τις ανοϊκές διαταραχές και την νόσο Alzheimer στους Μολάους Λακωνίας
Στις 6/6/2010 και ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Δήμου Μολάων η πρόεδρος της Κλινικής Λυράκου Α.Ε. κα. Αννίκα Λυράκου ηγήθηκε αντιπροσωπείας επιστημόνων αποτελούμενη από τον Επιστημονικό Διευθυντή κ. Κων/νο Παπουτσάκη Νευρολόγο-Ψυχίατρο, τον Αναπληρωτή Επιστημονικό Διευθυντή κ. Διονύσιο Ποταμίτη-Κόμη Ψυχίατρο και τον υπεύθυνο του Ψυχογιριατρικού τμήματος κ. Παναγιώτη Σιαπέρα Κλινικό Ψυχολόγο, που μετέβη στους Μολάους όπου πραγματοποίησε λεπτομερή ενημέρωση σχετικά με τις ανοϊκές διαταραχές και την νόσο Alzheimer καλύπτοντας μια μεγάλη ανάγκη της συγκεκριμένης πόλης της Λακωνίας.
Ημερίδα Ασκήσεις Νοητικής Ενδυνάμωσης σε συνεργασία με την Εταιρία Nivako Α.Ε
Στις 20/3/2010 η Κλινική Λυράκου Α.Ε. σε συνεργασία με την Εταιρία Nivako Α.Ε. οργάνωσε και πραγματοποίησε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ένωσης Κυπρίων Βορείων Προαστίων στο Χαλάνδρι ημερίδα ενημέρωσης σχετικά με την Διάγνωση -Αντιμετώπιση της Νόσου Alzheimer. Εκ μέρους της Κλινικής μας μίλησαν για την φύση της νόσου και για τον συνδυασμό φαρμακευτικής αγωγής και ψυχοθεραπευτικής παρέμβασης ο αναπληρωτής επιστημονικός διευθυντής μας κος. Διονύσιος Ποταμίτης-Κόμης Ψυχίατρος και ο υπεύθυνος του Ψυχογιριατρικού μας τμήματος κος. Παναγιώτης Σιαπέρας Κλινικός Ψυχολόγος. Στην ημερίδα επίσης δόθηκε η ευκαιρία στους παραβρισκόμενους να βιώσουν ενδεικτικές Ασκήσεις Νοητικής Ενδυνάμωσης.
Η φύση των προβλημάτων μνήμης στην τρίτη ηλικία στον χώρο του ΚΑΠΗ της Νέας Πεντέλης
Στις 24/11/2009 πραγματοποιήθηκε από την Κλινική Λυράκου Α.Ε. στον χώρο του ΚΑΠΗ της Νέας Πεντέλης παρουσίαση και ελεύθερη συζήτηση σχετικά με τις διαταραχές τύπου άνοιας από τον αναπληρωτή επιστημονικό διευθυντή μας κ. Διονύσιο Ποταμίτη-Κόμη Ψυχίατρο και τον υπεύθυνο του Ψυχογιριατρικού μας τμήματος κ. Παναγιώτη Σιαπέρα Κλινικό Ψυχολόγο. Δόθηκε η ευκαιρία στα μέλη του τοπικού ΚΑΠΗ να ενημερωθούν σχετικά με την φύση των προβλημάτων μνήμης στην τρίτη ηλικία καθώς και να συζητήσουν τις απορίες τους σχετικά με την έγκυρη και έγκαιρη διάγνωση και παρέμβαση των συγκεκριμένων διαταραχών.