Σταθεροποίηση Χρόνιων Παθήσεων

H Κλινική Λυράκου με ένα άρτια καταρτισμένο προσωπικό, κινείται με γνώμονα, όχι μόνο την θεραπεία ή την καταστολή των συμπτωμάτων της όποιας πάθησης, αλλά και την κοινωνικοποίηση των ασθενών, ούτως ώστε να μπορέσουν να ξανακερδίσουν το στοίχημα της ζωής και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους

Συχνά οι οικογένειες ενός χρόνιου ψυχιατρικού ασθενούς, ο οποίος βρίσκεται σε μια κλινική για ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής του, βιώνουν για το μέλος αυτό μία απώλεια, μιας και οι δραστηριότητες, οι συναντήσεις και οι οικογενειακές στιγμές που ζουν με τον ασθενή είναι ιδιαίτερα περιορισμένες ή μερικές φορές και ανύπαρκτες. 

Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, γίνεται μια προσπάθεια αποασυλοποίησης και κοινωνικής επανένταξης, μέσω ξενώνων ή κέντρων ημέρας. Αφουγκραζόμενοι αυτή την ανάγκη, η Κλινική Λυράκου, έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα κοινωνικής επανένταξης με κύριο άξονα την λειτουργικότητα του ασθενή αυτού. 

Η ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων όπως και η εξάσκηση μικρών, αρχικά, δραστηριοτήτων όπως στρώσιμο κρεβατιών και προσωπική υγιεινή, παίζουν καθοριστικό ρόλο στην κοινωνική επανένταξη του ατόμου. 

Ατομικές και ομαδικές συνεδρίες ψυχοεκπαίδευσης για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους, βοηθούν τις δύο μεριές όχι απλά να συνυπάρξουν αλλά να συνεργαστούν και να χαρούν την οικογενειακή ατμόσφαιρα αφήνοντας πίσω τα προβλήματα της ψυχικής νόσου μέσω της εκπαίδευσης και όχι της άγνοιας. 

Τέλος η εκμάθηση διαφόρων δεξιοτήτων όπως η κεροπλαστική, ο πηλός και τα διάφορα είδη ζωγραφικής, η συμμετοχή του σε δραστηριότητες της κλινικής (κινησιοθεραπεία, γιόγκα κλπ) και η διοργάνωση εξόδων σε κοντινές καφετέριες, δίνουν την δυνατότητα στον ασθενή, όχι μόνο να εκφραστεί αλλά και να έχει ένα δημιουργικό εφόδιο, στην μεγάλη γι΄ αυτόν, πρόκληση της καθημερινότητας. 

Αρωγός λοιπόν στην ψυχιατρική αυτή πρόκληση της κοινωνικής επανένταξης, η Κλινική Λυράκου με ένα άρτια καταρτισμένο προσωπικό, κινείται με γνώμονα, όχι μόνο την θεραπεία ή την καταστολή των συμπτωμάτων της όποιας πάθησης, αλλά και την κοινωνικοποίηση των ασθενών, ούτως ώστε να μπορέσουν να ξανακερδίσουν το στοίχημα της ζωής και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους. 

Υπεύθυνοι Θεράποντες Ιατροί

Ιατρική Υποστήριξη

Ψυχίατρος
Επιστημονικός Διευθυντής
Ψυχίατρος
Υπεύθυνη Β΄ Ψυχιατρικού Τμήματος
Ψυχίατρος
Υπεύθυνος Γ΄ Ψυχιατρικού Τμήματος
Παθολόγος
Γενικός Ιατρός

Ψυχοθεραπευτική Παρέμβαση

Κλινικός Ψυχολόγος DPsych / Συμβουλευτική Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια
Ψυχολόγος
Κλινική - Βιομηχανική / Οργανωτική Ψυχολόγος
Ψυχολόγος
Ψυχολόγος (Msc)
Ψυχολόγος
Union Dental
Διεύθυνση
Αγίου Σύλλα 7
151 27, Μελίσσια
Greece
Επικοινωνία
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
+30 - 210 613.1802
Ώρες Επισκεπτηρίου
  • ΠΡΩΙ
    10:00-12:00
    Τετ. Παρ. Σαβ. Κυρ.
  • ΑΠΟΓ.
    18:00 – 19:30
    Δευτ. – Κυρ.
© Kliniki Lyrakou SA. All rights reserved.
| Web Design & Development: DARNEL ad.
© Kliniki Lyrakou SA. All rights reserved.
| Web Design & Development: DARNEL ad.