Κοινωνική Λειτουργός

Σοφία Τριανταφυλλίδου

Κοινωνική Λειτουργός
Ρόλος της η λήψη κοινωνικού ιστορικού, η οργάνωση ατομικού φακέλου, η ατομική και ομαδική υποστήριξη φιλοξενούμενων, ο σχεδιασμός και η εφαρμογή υποστηρικτικών / ενδυναμωτικών δράσεων και η κατάρτιση ατομικού υποστηρικτικού πλάνου δράσης

Γεννήθηκε το 1984. Αποφοίτησε από το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας το 2005 με βαθμό Λίαν Καλώς. Το 2012 ολοκλήρωσε με βαθμό Άριστα το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση την Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών.

Έχει εργαστεί σε διάφορες δομές, όπως το Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας – Χατζηπατέρειο Κ.Α.Σ.Π, το Κοινωνικό ΕΚΑΒ (Κοινωνικό Ελληνικό Κλιμάκιο Άμεσης Βοήθειας), στο Σύλλογο Εθελοντικής ∆ιακονίας Ασθενών Νοσηλευτικών Ιδρυµάτων και στην Βοήθεια κατ’ οίκον στην Περιφέρεια Αττικής. Κύρια καθήκοντα της ήταν η καθοδήγηση της οικογένειας στην επικοινωνία της με τους αρμόδιους φορείς (Δήμους, Κέντρα Διάγνωσης, Κέντρα Διάγνωσης και Υποστήριξης, Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα, Νοσοκομεία, Κέντρα Ψυχικής Υγείας, κλπ.), η λήψη κοινωνικού ιστορικού, η οργάνωση ατομικού φακέλου, η ατομική και ομαδική υποστήριξη φιλοξενούμενων, ο σχεδιασμός και η εφαρμογή υποστηρικτικών / ενδυναμωτικών δράσεων και η κατάρτιση ατομικού υποστηρικτικού πλάνου δράσης.

Επιπλέον έχει παρακολουθήσει εξειδικευμένα προγράμματα Θεατρικού Παιχνιδιού, Μουσικοθεραπείας, Δραματοθεραπείας και Παιγιοθεραπείας. Ομιλεί σε πολύ καλό επίπεδο Αγγλικά, Ισπανικά και Ιταλικά.

Έχει συμμετάσχει σε πλήθος σεμιναρίων ως ομιλήτρια – εκπαιδεύτρια, καθώς και σε συγγραφή μελετών.

 • 08/12/17 – 12/12/17
  Βιωματική εκπαίδευση στη Γαλλία στο Samusocial International μέσω της δράσης του Μ.Κ.Ο Κοινωνικό Εκαβ. Συμμετοχή στην Κινητή Μονάδα για τους Άστεγους στην Γαλλία.
 • 23/06/12
  Συµµετοχή σε µελέτη Ψυχογλωσσικού Περιεχοµένου της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστηµίου Αθηνών.
 • 01,02,03-04-11
  Συµµετοχή ως Εµψυχώτρια στο εργαστήριο διάρκειας 3 διδακτικών ωρών µε θέµα ¨∆ραµατοθεραπεία¨ στις εργασίες του 2ου Πανελλήνιου Συµποσίου.
 • 4-6/11/08
  Οµιλήτρια στο 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας σε συνδιοργάνωση µε την Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκοµείου Καρδίτσας µε θέµα «Παιδί-Οικογένεια στον 21ο αιώνα», µε την ελεύθερη ανακοίνωση: «Μέριµνα της Οικογένειας και του Παιδιού µε διαταραχές της Εξέλιξης: Η λειτουργία του κέντρου ηµέρας Ανοιχτή Αγκαλιά.
 • 19-12-05 έως 07-03-06
  Εκπαιδεύτρια στο πρόγραµµα κατάρτισης που διεξήχθη στο Κέντρο Επαγγελµατικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ) του Γενικού Νοσοκοµείου – Μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου» µε θέµα «Κατάρτιση Προσωπικού για τη Στελέχωση Οικοτροφείου για Άτοµα µε Βαριά Νοητική Καθυστέρηση και Ψυχικές ∆ιαταραχές στην Αττική, το οποίο θα λειτουργήσει από το Φορέα «Παιδοψυχιατρικό Νοσοκοµείο Αττικής».

Η Ιατρική μας Ομάδα

Δρ Άρτεμις Ξανθάκη

Κλινικός Ψυχολόγος DPsych / Συμβουλευτική Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

Δρ Χριστίνα Περίδη Psy.D, MBPsS, EL.ESY.P,EAPA IN’T, APA

Κλινική - Βιομηχανική / Οργανωτική Ψυχολόγος

Ελισάβετ Καζαντζίδου

Ψυχολόγος (Msc)

Αθανασία Τζώρτζη

Γενική Προϊσταμένη – Νοσηλεύτρια

Φωτεινή Πιερρουτσάκου

Εργοθεραπεύτρια

Ιωαννίδου Μαρία

Εργοθεραπεύτρια

Σοφία Τριανταφυλλίδου

Κοινωνική Λειτουργός

Ουρανία (Ράνια) Μπριλάκη-Γκοργκούλη

Ηθοποιός, Υπεύθυνη Θεατρικής Έκφρασης & Γιόγκα

Κατσικάς Γεώργιος

Εργοφυσιολόγος - Κινησιολόγος

Άννα Καρδαμάκη

Φαρμακοποιός
Union Dental
Διεύθυνση
Αγίου Σύλλα 7
151 27, Μελίσσια
Greece
Επικοινωνία
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30 - 210 613.1802
Ώρες Επισκεπτηρίου
 • ΠΡΩΙ
  10:00-12:00
  Τετ. Παρ. Σαβ. Κυρ.
 • ΑΠΟΓ.
  18:00 – 19:30
  Δευτ. – Κυρ.
© Kliniki Lyrakou SA. All rights reserved.
| Web Design & Development: DARNEL ad.
© Kliniki Lyrakou SA. All rights reserved.
| Web Design & Development: DARNEL ad.